Math 2 Lesson: Multiplication table 2

### 1.1. Knowledge to remember

– Students can make a multiplication table by 2 and memorize the values in this multiplication table.

### 1.2. Math forms

**Form 1: Perform the calculation of 2 times a number**

You perform additions with terms all equal to 2 to find the value of multiplying 2 by a number.

**Form 2: Math quizzes**

– Read and analyze the problem: The problem often gives the same number of values, requires finding the value of some groups.

– Find the solution of the problem: To find the value of a number of groups, we usually multiply the value of a group by the number of groups.

– Presentation of the problem.

– Check the solution and the results you just found.

**Form 3: Counting by 2**

I add 2 units consecutively to complete the 2 way counting table.

### 1.3. Textbook Exercises Page 95

**Lesson 1**

Mental arithmetic :

2 x 2 = 2 x 8 = 2 x 7 =

2 x 4 = 2 x 10 = 2 x 5 =

2 x 6 = 2 x 1 = 2 x 9 =

2 x 3 =

__Solution method__

Mentally the number 2 is taken a number of times and then write the result in the blank.

__Solution guide__

2 x 2 = 4 2 x 8 = 16 2 x 7 = 14

2 x 4 = 8 2 x 10 = 20 2 x 5 = 10

2 x 6 = 12 2 x 1 = 2 2 x 9 = 18

2 x 3 = 6

**Lesson 2**

Each chicken has 2 legs. How many legs do 6 chickens have?

__Solution method__

**Summary**

1 chicken: 2 legs

6 chickens:…. legs?

**The answer**

To find the solution, we multiply the number of legs of a chicken by the number of chickens to calculate.

__Solution guide__

The 6 chickens with the number of legs are:

2 x 6 = 12 (pins)

Answer: 12 pins.

**lesson 3**

Count by 2 and then write the appropriate number in the blank:

__Solution method__

Add 2 units to the previous number in turn to find the value of the next number to fill in the blank.

__Solution guide__

### 1.4. Solving Textbook exercises page 96

**Lesson 1**

Number ?

__Solution method__

– Review the multiplication table by 2 and fill in the blanks with the result.

– Mentally multiply the result of the multiplication by 2 and then perform the next addition or subtraction.

__Solution guide__

**Lesson 2**

Calculation (according to the form):

**2cm x 3 = 6cm ** 2kg x 4 =

2cm x 5 = 2kg x 6 =

2dm x 8 = 2kg x 9 =

__Solution method__

Multiply the two numbers as usual and then write the unit of measure in the result you just found.

__Solution guide__

2cm x 3 = 6cm 2kg x 4 = 8kg

2cm x 5 = 10cm 2kg x 6 = 12kg

2dm x 8 = 16cm 2kg x 9 = 18kg

**lesson 3**

Each bicycle has two wheels. How many wheels do 8 bicycles have?

__Solution method__

**Summary**

1 car: 2 wheels

8 cars:… wheels?

**The answer**

To find the answer, we multiply the number of wheels of a car by 8.

__Solution guide__

The number of wheels of 8 bicycles is:

2 x 8 = 16 (wheel)

Answer: 16 wheels.

**Lesson 4**

Write the correct number in the blank (follow the pattern):

__Solution method__

Multiply 2 by each number in the first row and write the result in the corresponding box in the second row.

__Solution guide__

**Lesson 5**

Write the correct number in the blank (follow the pattern):

__Solution method__

Think of the multiplication table by 2 and then fill in the result in the appropriate box.

__Solution guide__

.

=====

## Leave a Reply